tarihçe

BURHAN İLKÖĞRETİM KURUMU TARİHÇESİ

1969 Yılında Kurucu Müdür Celalettin GÜZEL'in yönetiminde Cevdet ASA'nın evinde 98 öğrenciyle Burhan İlkokulu olarak eğitim öğretime başlanmıştır. Daha sonra okul Necip GÜVEN'in binasına taşınmış olup Okul Müdürü Niyazi YİĞİT idi. 1974-1975 eğitim öğretim yılında şu anda da kullanılmakta olan ilkokul binasına geçildi. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla birlikte ihtiyaç olan ek binanın yapılması sonucunda 1996-1997 eğitim öğretim yılında şu anda ortaokul olarak kullanılmakta olan binaya geçildi. Taşımalı eğitimin başladığı yıldan itibaren İnceğiz, Aydıncık, Asarcık, Çalıpınar köy ve mahallelerinden Burhan İlköğretim okuluna öğrenci gelmeye başladı.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçilmesiyle okulumuz Burhan İlköğretim Kurumu adını almış olup A Blok Burhan Ortaokulu, B Blok Burhan İlkokulu olarak 150 taşımalı olup toplam 418 öğrenci, 30 Öğretmen, 2 Müdür Yardımcısı ve Okul Müdürü ile eğitim öğretime devam etmektedir.

2019-2020 Eylül ayı itibariyle müstakil olarak ayrılmış olup,Burhan İlkokulu olarak eğitim öğretime başlanmıştır.Okulumuz 7 derslikli olup,141 öğrenci,7 öğretmen ,1 müdür yardımcısı ve Okul Müdürü ile eğitim öğretime devam etmektedir.

ADRES:  Kahyalar Beldesi

Tel: 242 582 73 21